Laivareissu Tukholmaan




Moikka moi! Olen vielä täällä, vaikka blogissa ei ole kuulunut mitään vähään aikaan. Se johtuu enimmäkseen siitä, että mulla on nyt tosi tiivistä opiskelun kanssa, eli hommia riittää! Varmaan koko loppukevät on aika täysi koulun suhteen, mutta toivottavasti ehdin välillä myös blogata, postausaiheita on kyllä mielessä, niin kirjoista kuin vähän muustakin. 

Tulin kertomaan tänne kivasta Tukholman reissustamme, mutta koko Tukholma saikin uuden, synkän sävyn ylleen tänään, kun siellä oli se (terrori)isku, kuorma-auto ajanut väkijoukkoon. Ihan järkyttävää! Valitettavasti se ei ole kovin yllättävää, mutta koskettaa jotenkin aina enemmän, kun ne tapahtuvat niin lähellä. Ja juuri äsken oli se Pietarinkin isku. Ei tehnyt kauheesti muuten mieli mennä metroon, mutta ei maan pinnallakaan näköjään sen turvallisempaa välttämättä ole.  

Meillä oli kuitenkin kiva reissu, olimme oman perheen kesken päivä Tukholmassa -risteilyllä, maanantain vietimme Tukholmassa. Reissu tuli tosi hyvään saumaan, koska se oli ihana  pikku breikki tähän muuten niin kiireiseen arkeen. Kotiin tultiin myöhään tiistai-iltana, ja keskiviikko olikin heti tavallista pitempi päivä, eli suoraan arjen keskelle hypättiin takaisin. Laivalla viihdyttiin hyvin koko perhe, buffet-ruokailu on oma suosikkini, oli ihana saada aamupalatkin valmiina. Tytöt tykkäsivät tietysti pallomerestä ja tax freen karkkiosastosta. 

Tukholma-päivälle meillä ei ollut mitään valmista ohjelmaa, lähinnä kävelyä ja katselua. Tultiin Vikingin satamaan, ja siitä Södermalmin kautta hipsuteltiin näköalareittiä Vanhaan kaupunkiin. Södermalmilla on ihania vanhoja taloja, pidän siitä alueesta tosi paljon. Gamla Stan on tietysti myös ihana. Kävelimme Kuninkaanlinnalle ja olisimme menneet sisään, mutta se sattui olemaan juuri maanantaisin kiinni. Vanhan kaupungin laidalta löytyi yksi tosi hyvä ja suosittu kiinalainen ravintola, jossa söimme. Aurinkokin vähän pilkisteli, joten ihanan keväisestä säästä saimme nauttia, Jyväskylässä kun oli lähtiessämme vielä kunnon lumikinokset. 

Toivotaan, että Tukholman hirveä välikohtaus ei toistuisi siellä eikä täällä. Nuo ovat niin kauheita juttuja ja lietsovat pelkoa niin, ettei kohta uskalla mennä edes Helsinkiin tai mihinkään, missä on muita ihmisiä. Mutta pelon yllyttäminen on varmaan yhtenä tarkoituksenakin, eikä koko maailma voi pysähtyä terroristien takia. Miten paha olo täytyykään ihmisellä olla, että menee tekemään jotain tuollaista?   









Laiva- ja junakuva sekä kuvat, joissa minä näyn: Kimmo Korpela. 

Kommentit